Terveisiä kentältä

Olen Päivi Kelemen ja aloitin perhehoidon ohjaajana Lapselle koti Oy:ssä maaliskuussa 2022. Olen tavannut jo paljon perhehoitajia ja lapsia sekä yhteistyötahoja. Työssään perhehoitajat kohtaavat monenlaisia haasteita, jotka voivat liittyä lapsen traumaan, monimutkaisiin tukiverkostoihin, lapsen diagnostisiin tai kehityksellisiin häiriöihin tai ihan tavalliseen arkeen. Lasten elämä itsessään on myös nostanut ajatuksia perhehoitajissa; miten se tulee menemään ja miten lapsen aiemmat kokemukset siihen vaikuttavat pitkälläkin ajanjaksolla. Itselleni näiden asioiden kanssa työskentely on todella kiinnostavaa ja innostavaa. Arvostan todella perhehoitajien työtä ja sitä, että annatte lapsille mahdollisuuden ja toivon turvalliseen ja tasa-arvoisempaan elämään.

Työkokemusta minulle on kertynyt paljon lasten ja perheiden kanssa työskentelystä vuosien varrelta.  Työskentelin kehitysvammaisten lasten ja nuorten tukikodissa, jonka jälkeen kotiäitiysvuosien saattelemana työskentelin yli 10 vuotta varhaiskasvatuksessa.  Päiväkotikokemukseni suuntautui montessoripedagogiikkaan, josta tulikin minulle suuntaa antava kokemus myös ihmisenä.

Sydäntäni lähellä on erityisesti erilaiset oppijat ja kaikki, jotka eivät etene elämässään suoraviivaisesti. Erityisesti mietin miten me aikuiset kohtaamme tai näemme erilaiset arjen kriisit tai haastavan käyttäytymisen lasten kanssa. Näemmekö me ne negatiivisessa tai huolisävyttyneessä valossa? Voisimmeko me alkaa näkemään ilmiöt kesken jääneinä tai seisahtuneina kehitystehtävinä lapsen elämässä, joita aikuinen voisi tukea lämpimästi ja empaattisesti ymmärtäen? Lähdettäisiinkin rakentamaan ns. sosiaalisemotionaalisia taitoja harjoittelemalla, ihan niin kuin 4-vuotias innostuu harjoittelemaan saksien käyttöä.

Sen lisäksi työni on aivan mahtavaa ja saan työskennellä todella ammattilaisten perhehoitajien ja Lapselle kodin työntekijöiden kanssa, minulle avautui myös mahdollisuus osallistua Lapselle kodin PRIDE-koulutukseen. Ensimmäisen koulutuspäivän aikana tutustuin tulevaisuuden perhehoitajiin ja saimme kaikki nauttia kokeneiden konkareiden, Minnan ja Annikan, tuomasta koulutuksesta ja kokemuksesta. Mukavaa kevään jatkoa kaikille ja kentällä nähdään!

 

Yhteistyöterveisin, Päivi

Vinkkaa muillekin!

Hei, ottaisitteko minuun yhteyttä?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.