Me kuljemme perhehoitajien rinnalla kaikissa tilanteissa

Tärkeintä, mitä voimme tarjota perhehoitajille, on vankkumaton tukemme ja ammattitaitomme sijoitusprosessin alusta loppuun asti. Jokaisen perheen tilanne on ainutlaatuinen ja siksi työskentelemme joustavasti perheiden tarpeet huomioiden. Me teemme kaikkemme, jotta sijoitus onnistuu.

Perhehoidossa oleellisinta on tarjota lapselle tavallista, tasaista arkea. Turvallisuus syntyy rutiineista ja luotettavista aikuisista – ihan tavallisista päivistä yhdessä.

Näin työskentelemme

Työskentelemme aina koko perheen kanssa ja huomioimme myös perhehoitajien mahdolliset biologiset lapset. Nimeämme jokaiselle sijaisperheelle ammattilaisistamme vastuutyöntekijän.

Sijoituksen ensimmäisen vuoden aikana työskentelemme perhehoitajien kanssa tiiviisti ja käsittelemme teemoja, jotka ovat oleellisia sijoituksen onnistumisen kannalta. Työmme tavoitteena on, että sijoitus onnistuu niin hyvin kuin mahdollista, sillä haluamme tarjota lapselle hyvät eväät elämään.

Lapsen läheiset ja viranomaiset

Me emme jätä sinua koskaan yksin. Työskentelemme sekä lapsen läheisverkoston että viranomaisten kanssa, ja olemme tarvittaessa tukenasi yhteistyössä lapsen biologisten vanhempien kanssa.

Teemme yhteistyötä kunnan viranomaisten kanssa ja huolehdimme raportoinnista sosiaalityöntekijälle, joka vastaa lapsen sijoituksesta.

Räätälöity tuki perhehoitajille

Perhehoitajaksi ryhtyminen koskettaa kaikkia perheenjäseniä. On tavallista, että sijaisperheen arjessa tulee eteen vaikeita päiviä ja joskus jopa kriisejä. Tuemme koko perhettä vaikeuksien selättämisessä sekä perhehoitajan omaa kasvua sijaisvanhempana.

Työskentelymme perustuu suunnitelmallisiin työskentelymalleihin, minkä lisäksi räätälöimme tukemme yksilöllisesti ja reagoimme nopeasti. Kaiken toimintamme tavoitteena on, että sijoitus onnistuu – siksi tarjoamme perheillemme kaiken mahdollisen tuen. Meiltä voi aina kysyä apua pieniin ja isoihin murheisiin.

Perhehoitajiemme tukeen kuuluvat:

  • nimetty vastuutyöntekijä, joka on helposti tavoitettavissa
  • tuki- ja ohjauskeskustelut
  • koko sijaisperheen kanssa työskentely
  • lapsen läheisverkoston kanssa työskentely
  • työnohjaus
  • mentorointi
  • perhehoitajan vapaat
  • perhehoitajan hyvinvointi- ja terveystarkastukset säännöllisesti

Etsimme perhehoitajia

Kokemuksemme mukaan sijaisvanhemmuus vaatii avarakatseisuutta, erilaisuuden hyväksymistä sekä hyviä kommunikaatio- ja yhteistyötaitoja. Tärkeää on, että perhehoitajilla itsellään on tasapainoinen elämäntilanne. Edellytämme, että perhehoitajat toivottavat lapsen tervetulleeksi tasavertaisena perheenjäsenenä.

Perhehoitajaksi voi ryhtyä esimerkiksi yksin asuva aikuinen tai pariskunta. Sijaisvanhemmilla ei tarvitse olla omia lapsia.

Etsimme jatkuvasti uusia perhehoitajia sekä lomitus- ja tukiperheitä. Jos kiinnostuit, jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä.

Lue lisää perhehoidosta THL:n sivuilta.

Hei, ottaisitteko minuun yhteyttä?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.