Laadukas perhehoito voi muuttaa lapsen elämän

Tarjoamme kunnille lasten perhehoitoa vahvalla asiantuntemuksella. Meidän työskentelyämme ohjaa aina tavoite tehdä sijoituksesta mahdollisimman onnistunut. Kuljemme perhehoitajien rinnalla ja vahvistamme hyvän sijoituksen edellytyksiä yhdessä lapsen vastuusosiaalityöntekijän kanssa.

Ammattilaisillamme on runsaasti kokemusta sekä julkisen että yksityisen puolen perhehoidosta. Tunnemme hyvin koko toimintaympäristön sekä kunnan juridiset vastuut ja velvollisuudet sijoituksessa. Toimimme laajasti Etelä- ja Keski-Suomen alueella.

Yksilöllistä tukea perhehoitajille

Jokaisen lapsen tilanne on erilainen ja siksi työskentelemme lasten ja perheiden kanssa yksilöllisesti. Toimintaamme kuuluu vahva, räätälöity tuki perhehoitajille. Tarpeen mukaan hyödynnämme esimerkiksi psykologin tai perheterapeutin palveluja sijoituksen tukena.

Sijoituksen ensimmäisen vuoden aikana työskentelemme perheen kanssa tiiviisti – työtämme ohjaa sijoituksen alkuvaiheen työskentelymalli. Ensimmäinen vuosi rakentaa pohjan koko sijoituksen onnistumiselle ja lapsen tulevaisuudelle.

Suuriin elämänmuutoksiin, kuten lapsen itsenäistymiseen, valmistaudumme hyvissä ajoin ja räätälöimme tukemme täyttämään lapsen ja perheen tarpeet.

Työskentelemme sekä viranomaisten että läheisten kanssa

Tiedämme, että onnistunut sijoitus vaatii vuoropuhelua kaikkien toimijoiden välillä ja meillä on suuri rooli sen synnyttämisessä.

Huomioimme aina koko perheen sekä lapsen läheiset ja tuemme perhehoitajia sijoituksen alusta loppuun saakka.

Parempaa perhehoitoa

Meillä on vahva näkemys siitä, mitä laadukas perhehoito on. Ymmärrämme, että sijoitetuilla lapsilla on yksilölliset tarpeet ja olemme valmiita rakentamaan yhdessä kunnan vastuusosiaalityöntekijän kanssa jokaiselle heistä parhaan mahdollisen ratkaisun.

Uskomme, että jokaiselle lapselle paras perhehoito rakentuu vuoropuhelussa eri toimijoiden kesken – lapsen omaa ääntä unohtamatta.

Lue lisää ajatuksistamme.

Hei, ottaisitteko minuun yhteyttä?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.