Sijaisperheen palkkio – mistä se muodostuu?

Sijaisvanhempana toimiminen on arvokasta ja palkitsevaa työtä. Se on kuitenkin myös sitovaa ja vaativaa – siksi siitä maksetaan sinulle korvaus. Sijaisvanhempi toimii toimeksiantosuhteessa, joten varsinaisen palkan sijaan puhutaankin sijaisperheen palkkiosta.

Lapselle koti etsii jatkuvasti uusia sijaisvanhemmiksi haluavia perheitä. Sijoituksen onnistuminen on meille aina tärkeintä, ja siksi haluamme tukea sitä kaikin keinoin. Saat meiltä perheellesi räätälöidyn tuen, vankkumattoman asiantuntemuksen, tiiviin yhteistyön sekä asianmukaisen hoitopalkkion.

Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä, niin jutellaan lisää!

Jätä yhteystietosi

Sijaisperheen hoitopalkkio ja muut korvaukset

Sijaisvanhempi eli perhehoitaja on erityisessä asemassa, sillä hän toimii työsuhteen sijaan toimeksiantosuhteessa. Sijaisvanhemmille maksetaan toimeksiantosopimuksella sovittava hoitopalkkio, kulukorvauksia sekä lapsen tarpeiden mukaan käynnistämiskorvaus.

Hoitopalkkio on korvaus sijaisvanhempana toimimisesta. Hoitopalkkio on veronalaista, eläkettä kartuttavaa tuloa, ja sitä maksetaan jokaisesta sijaisperheessä hoidettavasta lapsesta erikseen.

Hoitopalkkiosta ja sen minimimääristä määrätään perhehoitolaissa. Lapselle koti maksaa lakimääräistä summaa suurempaa hoitopalkkiota. Mikäli sijaisperheessä on useampi kuin yksi sijaisvanhempi, palkkiot voidaan halutessa jakaa molempien sijaisvanhempien kesken.

Oletko kiinnostunut sijaisvanhempana toimimisesta Lapselle kodilla? Keskustelemme mielellämme kanssasi lisää.

Sijaisperheen jäsenten kädet muodostavat tiiviin ympyrän

Kulukorvaus kattaa lapsen hoidosta aiheutuvat kustannukset

Sijoitettu lapsi tarvitsee ympärilleen normaalia, lapsen kehitystä ja hyvinvointia tukevaa arkea. Tähän kuuluvat esimerkiksi säännöllinen terveydenhuolto, hyvä ravinto, sopiva vaatetus, riittävä henkilökohtainen tila sekä erilaiset harrastusmahdollisuudet.

Sijaisperheelle maksetaankin joka kuukausi kulukorvausta, joka kattaa perhehoidossa olevan lapsen kustannuksia. Korvaukset käsittävät esimerkiksi asumiskustannuksia, terveydenhuollon kuluja, ruokakuluja, lapsen vaateostoksia, hygieniatarvikkeita, lapsen käyttövaroja sekä muita tavanomaisiksi laskettavia jatkuvia kuluja.

Lapsen tarpeiden mukaan sijoituksen alkaessa maksetaan käynnistämiskorvausta.

Sijaisvanhemman työssäkäynti

Sijaisvanhemman on lähtökohtaisesti mahdollista käydä töissä myös kodin ulkopuolella. Sijoituksen onnistuminen ja lapsen hyvinvointi ovat kuitenkin aina etusijalla, ja tilanne arvioidaan tapauskohtaisesti. Sijaisvanhemman tulee tarvittaessa pystyä jäämään kotiin sijoitetun lapsen kanssa tarpeelliseksi katsotuksi ajaksi.

Sijaisvanhempi ja sijoitettu lapsi kävelevät syksyistä katua rinnakkain

Sijaisvanhemmuus voi muuttaa lapsen elämän

Sijaisvanhempana sinulla on mahdollisuus auttaa lasta silloin, kun sitä eniten tarvitaan. Hoitopalkkio varmistaa, että saat korvauksen sijaisvanhemmuudesta. Sijaisperheen korvaukset taas pitävät huolen, että lapsen tavanomaiset kulut tulevat katetuksi.

Sijaisvanhemmuus on parhaimmillaan tehtävä, joka muuttaa sekä lapsen että perhehoitajan elämän. Tärkein tavoitteemme on onnistunut sijoitus ja teemme kaikkemme, jotta se on mahdollista.

Asianmukaisen korvauksen lisäksi saat meiltä vankkumattoman tuen ja koko perheesi huomioivan yhteistyön. Kuljemme rinnallasi koko sijoitusprosessin ajan – et jää koskaan yksin isojen etkä pienien murheiden kanssa.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Mistä sijaisperheen palkka muodostuu?

Sijaisperheelle maksetaan varsinaisen palkan sijaan hoitopalkkiota. Hoitopalkkio on sijaisperheelle maksettava korvaus sijoitetun lapsen hoidosta ja huolenpidosta. Siitä määrätään perhehoitolaissa.

Millaisia sijoitetun lapsen kuluja korvataan?

Sijaisperheen korvaukset kattavat tavanomaisiksi laskettavia lapsen hoidosta ja huolenpidosta aiheutuvia kuluja. Näitä ovat esimerkiksi asuin-, ruoka-, hygieniatarvike- ja vaatekulut sekä terveydenhuollon kustannukset.

Onko perhehoitaja yrittäjä?

Toimeksiantosuhteessa toimiva perhehoitaja ei ole yrittäjä. Voit halutessasi toimia yrittäjänä, mutta se ei ole välttämätöntä perhehoitajana toimiaksesi.

Voiko sijaisvanhempi käydä töissä?

Sijaisvanhemman työssäkäynti kodin ulkopuolella on lähtökohtaisesti mahdollista. Lapsen hyvinvointi asetetaan kuitenkin aina etusijalle, mistä syystä vanhemman työssäkäynnillä voi olla tapauskohtaisia rajoitteita.

Haluan lisää tietoa sijaisperheenä toimisesta

Haluaisitko ryhtyä sijaisvanhemmaksi turvallista kotia tarvitsevalle lapselle? Kerromme mielellämme lisää sijaisperheenä toimimisesta ja siihen liittyvistä käytännön asioista.

Ota yhteyttä meihin tai jätä yhteystietosi, niin soitamme sinulle takaisin mahdollisimman pian.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.